Rozmaringos sertésszűz grillezve – eperrel lesz igazi nyári különlegesség

Egy adag az epres rukkolasalátával és a sós kecskesajtfalatokkal a legegyszerűbb sertésszeletből is annyira izgalmas vacsora vagy ebéd készülhet, hogy simán vállalhatod a legelegánsabb, legválogatósabb vendégek előtt is.

Grillezve még finomabb.
Grillezve még finomabb.grandriver

Hozzávalók 2 személyre

A húshoz

  • 60 deka sertésszűz
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring
  • 2 ek. olvíaolaj
  • 1 ek. vaj

A salátához

  • 20 deka eper felkockázva
  • 2 marék rukkola
  • 10 deka kecskesajt összemorzsolva
  • 4 ek. napraforgóolaj
  • 3 ek. balzsamecet
  • 2 ek. eperszörp
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
Recept idők

Elkészítés:

A szűzérméket fűszerezd és olajozd be kissé, majd süsd meg a grillen. Ekkor kapjon egy kevés vajat, majd hagyd pihenni 5 percen át. Közben dobd össze a salátát: keverd el alaposan a rukkolát, az epret és a sajtot, a többi hozzávalóból pedig keverj izgalmas öntetet mellé.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek