Olasz risonileves csirkével – ezt készítsd el vacsorára!

Az orzo egy olasz tésztafajta, és tényleg úgy néz ki, mint a rizs, bár a neve azt jelenti: árpa. Az olaszok risoninak is hívják, és a legfinomabb akkor lesz, ha nem sajnálod belőle a friss, olasz fűszereket.

Egy kis paradicsompüré is mehet bele, ha szereted.
Egy kis paradicsompüré is mehet bele, ha szereted.Stefania Pelfini La Waziya Phot

Hozzávalók 2 személyre

  • 0.5 fej zeller
  • 1 nagyobb szál répa
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 8 dl alaplé
  • só, bors, olasz fűszerkeverék (vagy friss olasz fűszerek)
  • 2 nagyobb darab paradicsom meghámozva
  • 0.5 bögre rizsszemtészta
  • 2 kisebb szelet apróra vágott, főtt csirkemell
  • 3 tk. olaj
Recept idők

Elkészítés:

1. Vágd kockákra a zöldségeket, és pirítsd az olajban a keveréket 4 percen át.

2. Öntsd fel az alaplével, majd lefedve adj neki a tésztával együtt 10-13 percet.

3. A paradicsomot és a húst elég a legvégén hozzáadnod, ezeknek már nem kell együtt főni a levessel.

4. Ha van otthon, friss bazsalikomlevelekkel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek