Rakott krumpli medvehagymával és karfiollal – így még egészségesebb lett az egyik kedvencünk

Ha te is szereted a rakott krumplit, medvehagymával és egy kevés extra zöldséggel is érdemes megkóstolnod. Így nemcsak egészségesebb, de sokkal finomabb is lesz.

Paprikás karfiolraguval még finomabb.
Paprikás karfiolraguval még finomabb.lenachepel

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 kisebb csokor medvehagyma apróra vágva
  • 0.5 fej karfiol apró rózsáira szedve
  • 5 közepes darab burgonya
  • 15 deka kolbász felkarikázva
  • 6 darab tojás
  • ízlés szerint só, bors, paprika, kömény
  • 1 nagy pohár tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tojást és a zöldségeket, majd karikázd fel a krumplit és a tojásokat is. A kolbászkarikákat süsd meg kissé, és a visszamaradt zsírban forgasd össze a karfiolt egy kevés tejföllel, paprikával és köménnyel. Sózd és borsozd a ragut, majd egyszerűen rétegezd egy jénaiba a hozzávalókat, és majd pirítsd a tetejére a medvehagymás tejfölt legalább negyedóra alatt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek