Azt hitte, csak elfáradt, de rákja volt: ezek a tünetek árulkodtak róla

GettyImages-104117238

A 20 éves amerikai fitneszinfluenszer fizikailag csúcsformában érezte magát, amikor non-Hodgkin limfómával diagnosztizálták.

Lee Troutman először azt hitte, a kimerültség miatt érzi magát állandóan fáradtnak, hiszen napi 12 órákat edzett. Aztán egyik hónapról a másikra testsúlyának a felét elveszítette, végül pedig már járni, beszélni és enni sem tudott.

Amikor Troutman 2021 októberében először orvoshoz fordult, az orvosok a herpeszvírus okozta mononukleózisra gyanakodtak. Mivel azonban állapota nem javult, további vizsgálatokra volt szükség, amelyek kimutatták: a ritka non-Hodgkin limfóma késői stádiumában van.

A betegség első tünetei közé tartozik a nyaki nyirokcsomók megnagyobbodása, a hasi vagy mellkasi fájdalom vagy duzzanat, továbbá a láz, a köhögés, a légzési nehézség,  tartós fáradtság,

valamint az éjszakai izzadás. Troutman állapota súlyosnak bizonyult: a betegség áttéteket képezett az agyában, a gerincében, a májában, a bordáiban és a csípőjében. „Az orvosok nem hitték, hogy túl fogom élni” – nyilatkozta később.

A fiatal férfi tünetei kezdetben nem utaltak arra, hogy rákja van
A fiatal férfi tünetei kezdetben nem utaltak arra, hogy rákja vanMaskot / Getty Images Hungary

A férfin végül 2022 májusában csontvelő-átültetést hajtottak végre, ami után 200 napot töltött karanténban, és mindennap 63 darab gyógyszert kellett bevennie. Troutman most tünetmentes, és bár már nagyon várja, hogy visszatérjen az edzőtermekbe, továbbra is vizsgálatokra kell járnia. „Aki hasonló cipőben jár, annak azt üzenem: ne adja fel, maradjon erős, és küzdjön tovább. Ha pedig az orvosok már feladták, keressen új szakembert” – biztatja sorstársait.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra