Parmezános cukkinitócsni - egy nagy adag fokhagymás tejföllel a legfinomabb

Még talán kapható friss, hazai cukkini és ha hozzájutunk, ez a klassz tócsni mindig elkészül belőle. A legfontosabb, hogy ne kerüljön bele túl sok fűszer, ami elnyomná a frissen ráreszelt parmezán és jéghideg, fokhagymás tejföl ízét.

A parmezán le ne maradjon a tetejéről.
A parmezán le ne maradjon a tetejéről.FoodieMedia

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 kisebb darab cukkini lereszelve
  • 2 közepes darab burgonya lereszelve
  • 2 ek. liszt
  • 1 db. tojás
  • ízlés szerint só és frissen tört zöldbors
  • 15 deka parmezán lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Reszeld le és sózd be a zöldségeket, majd pihentesd negyed órán át. Nyomkodd ki egy kicsit a zöldségeket, keverd el a liszttel, tojással és borssal, majd kanalazd forró olajba és néhány perc alatt süsd ropogósra. Kis lángon készítsd - amikor aranybarna, akkor már el is készült. Szórd meg  a parmezánnal, majd kanalazz rá fokhagymás tejföld. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek