Padlizsános teriyaki tál bélszínnel – egy adag csirkemellel és anélkül is finom lesz

A padlizsán remek alap minden fűszeres fogáshoz, mert semleges íze miatt a csípős, paradicsomos és az édeskés pácokat is könnyen magába szívja. Ezzel a gyors fogással be is bizonyítjuk.

Udontésztával, zöldségekkel és rizzsel is finom.
Udontésztával, zöldségekkel és rizzsel is finom.Onzeg

Hozzávalók 2 személyre

  • 20 deka bélszín felcsíkozva
  • 20 deka ananász felkockázva
  • 1 kisebb darab padlizsán felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, csili, gyömbér, fokhagymapor, paprika
  • 3 ek. olaj
  • 1 ek. méz
  • 3 ek. szójaszósz
  • 0.5 darab lime néhány csepp leve és héja
  • pirított szezámmag a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A forró olajon süsd félig készre a befűszerezett húsokat, majd add hozzá az ananászt és az apróra vágott padlizsánt. Adj neki 15 percet fedő alatt, add hozzá az ízesítőket, alaposan keverd el, és már tálalhatod is a szezámmaggal a tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek