Padlizsános taco – egy vegetáriánus változatban is finom mexikói fogás

Ha szereted a mexikói konyhát, de nem szívesen tömsz magadban mindennap rizst, kukoricát és vörös húsokat, ezt a könnyű, padlizsános tacót érdemes kipróbálnod, mert ebből a hús hiányzik, de semmi olyan nem, amitől igazán finom lesz.

Parmezánból és más sajtokból is készíthetsz tacohéjakat.
Parmezánból és más sajtokból is készíthetsz tacohéjakat.arturogi

Hozzávalók 2 személyre

A raguhoz

  • 1 darab padlizsán meghámozva
  • 3 ek. olaj
  • 1 darab hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 1 deci vörösbor
  • ízlés szerint só, bors, füstölt paprika, csili, kömény, római kömény
  • 15 deka gombafej

A tálaláshoz

  • 6 nagyobb darab tacohéj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 20 deka reszelt sajt
  • 2 avokádóból guacamole
  • 25 deka paradicsom apróra vágva
  • 15 deka friss jalapeñokarika
Recept idők

Elkészítés:

Daráld le a gombát és a padlizsánt, vagy törd össze aprítógépben. Pirítsd meg a hagymát az olajon, majd főzd össze 15 perc alatt a ragu minden hozzávalójával. Fűszerezd alaposan, majd a többi alapanyaggal még melegen töltsd a tacohéjakba. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek