Padlizsános taco – egy vegetáriánus változatban is finom mexikói fogás

Ha szereted a mexikói konyhát, de nem szívesen tömsz magadban mindennap rizst, kukoricát és vörös húsokat, ezt a könnyű, padlizsános tacót érdemes kipróbálnod, mert ebből a hús hiányzik, de semmi olyan nem, amitől igazán finom lesz.

Parmezánból és más sajtokból is készíthetsz tacohéjakat.
Parmezánból és más sajtokból is készíthetsz tacohéjakat.arturogi

Hozzávalók 2 személyre:

A raguhoz

  • 1 darab padlizsán meghámozva
  • 3 ek. olaj
  • 1 darab hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 1 deci vörösbor
  • ízlés szerint só, bors, füstölt paprika, csili, kömény, római kömény
  • 15 deka gombafej

A tálaláshoz

  • 6 nagyobb darab tacohéj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 20 deka reszelt sajt
  • 2 avokádóból guacamole
  • 25 deka paradicsom apróra vágva
  • 15 deka friss jalapeñokarika
Recept idők

Elkészítés:

Daráld le a gombát és a padlizsánt, vagy törd össze aprítógépben. Pirítsd meg a hagymát az olajon, majd főzd össze 15 perc alatt a ragu minden hozzávalójával. Fűszerezd alaposan, majd a többi alapanyaggal még melegen töltsd a tacohéjakba. 

kapcsolódó Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták
Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták

Mit esznek a legmenőbbek, a legnagyobbak, a profik, a szakácsok, a séfek, ha csak maguknak főznek? Most kiderül.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Hallottál már a bacon buttyról? Remek reggeli, amit két perc alatt összedobsz

Ha imádod a bacont, ezzel a remek reggeli fogással érdemes kísérletezned. Ha mellé egy nagy adag, friss zöldségekből készült salátát is összedobsz, a lelkiismereted is nyugodt maradhat a ropogós szalonnaszeletek után.

szeptember22., 10:24

Ha már unod a csirke-rizs kombót, próbáld ki ezt a klassz csirkebiryanit!

Római tálban a legfinomabb ez a remek indiai fogás, ami még mindig csirke és rizs, csak éppen egy sokkal különlegesebb formában tálalva.

szeptember24., 10:24

Ez a zöldségkebab zöldborsós-mustáros mártogatóssal lesz a legfinomabb

Mutatós köret, ami tökéletes arra az esetre is, ha vendégeket vársz. Sokkal szebb, mint egy adag párolt zöldség, pedig lényegében erről van szó. Ha egy kevés sajtkrémbe keversz sült hagymát, mustárt, majd sóval és zöld borssal ízesíted, tökéletes mártogatóst készítettél a zöldségek mellé.

szeptember24., 11:24

Ezt a gyors reggeli kolbászos casserole-t a legválogatósabbak is szeretni fogják

Csak dobd egy jénaiba a hozzávalókat – szinte ennyi a receptje ennek a remek reggeli fogásnak, amit akkor is jó ötlet elkészíteni, ha épp vendégeid vannak, hiszen akár egy kis jénaiban, akár egy hatalmas tepsiben összedobható. Friss kalácsszeletekkel tálald, ezek édeskés íze remekül illik a kolbászfalatok fűszerességéhez.

szeptember20., 10:24

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

szeptember19., 12:52

Mustáros-juharszirupos lazac: egy isteni különlegesség hétvégére

Ettől a két extra hozzávalótól igazán különlegesek lesznek a lazacszeletek. Tálalhatod tészta mellett, de akár egy zöldfűszeres, sós gofrit összedobhatsz mellé a különlegesség kedvéért.

szeptember23., 12:52

Mustra