Padlizsán fahéjas paradicsomraguval – előételként és köretként is remek

A paradicsomos ragu szuper egy adag fahéjjal, és jól illik hozzá a viszonylag semleges ízű padlizsán. Ha van egy kontaktgrilled, percek alatt elkészül ez a köret.

Egy nagy adag sajttal és pirítóssal önálló vega fogást készíthetsz belőle.
Egy nagy adag sajttal és pirítóssal önálló vega fogást készíthetsz belőle.Alleko

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 közepes darab padlizsán felszeletelve
  • 2 ek. olaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 kis pohár paradicsompüré
  • 3 ek. ketchup
  • 3 ek. paradicsomlé
  • 1 tk. méz
  • 3 ek. szójaszósz
  • ízlés szerint cayenne-bors, fahéj, gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánokat sózd be és pihentesd 10 percen át, majd borsozd meg kissé, olajozd be a szeleteket és grillezd meg mindegyiket. A többi hozzávalót melegítsd össze a szószhoz, majd az elkészült zöldségek tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek