Osterlamm, a húsvéti bárány – recept!

Németországban húsvétkor bárány, nyuszi vagy csibe formájú desszerttel rukkolnak ki a háziasszonyok. Az Osterlamm, vagyis a húsvéti bárány a legjellegzetesebb desszert.

Vastagon szórjuk meg porcukorral.
Vastagon szórjuk meg porcukorral.Fotó: udra

Hozzávalók:

  • 250 g vaj
  • 250 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 db tojás
  • 375 g liszt
  • 1 db citrom héja
  • 5 ek. tej
  • 2.5 tk sütőpor
  • porcukor a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, aztán egyenként a tojásokat is, majd a citromhéjat, az átszitált lisztet, a sütőport. A tejet is hozzákeverjük, és a tésztát három jól kivajazott és morzsával megszórt formába (bárány, nyúl, tyúk) elosztjuk. De természetesen bármilyen más formában is megsüthető. Előmelegített sütőben, 200 fokon (légkeverésesen 180 fokon) kb. 40 percig sül. A figurákat ezután óvatosan kivesszük a formákból, és egy sütő- vagy tortarácson hagyjuk kihűlni. Vastagon megszórjuk porcukorral.

Húsvéti süteményparádé a világ minden tájáról: adunk pár ötletet a hétvégére!
Húsvéti süteményparádé a világ minden tájáról: adunk pár ötletet a hétvégére!

Paska, colomba, semla: ilyen finom húsvéti süteményeket esznek a nagyvilágban.

Tovább »

Még több recept

Ne ijedj meg a különleges alapanyagoktól: fűszeres kuglóf ciderrel

Nincs az a cider, amit ne lehetne elfogyasztani, ha másképp nem, hát egy klassz desszert egyik fontos alapanyagaként.

2020. szeptember20., 06:04

Ezt az egyszerű gesztenyés tortát készítsd el az ünnepekre!

A gesztenye és egy kevés rum teszi igazán téli hangulatúvá ezt a desszertet, ami akkor a legfinomabb, ha egy adag rumos meggyel és frissen felvert tejszínhabbal tálalod.

2020. december3., 06:04

Hallottál már az Angel food cake-ről? Mutatjuk, milyen egyszerű elkészíteni

Elég jól hangzó neve van ennek a sütinek, sokkal nagyobb szerencséje van, mint magyar kollégáinak, a Lajcsi szeletnek vagy a Kata lepénynek. Nem mintha számítana a név, hiszen nem mutatnánk meg, ha a klassz elnevezés mögött nem lenne egy egyszerű, mégis izgalmas süti.

2020. október31., 06:04

Ezzel a szerecsendiós-mandulás almás süteménnyel biztos sikert aratsz a különlegességek rajongóinak körében

Nem kell bele túl sok szerecsendió, de egy adag egészen különleges lesz tőle. Ha van időd, keverj sajtkrémbe olvasztott fehér csokit és fahéjat, és azzal a tetején tálald.

március4., 10:59

Pestós burgonyasaláta – friss paradicsommal és zöldfűszerekkel dobtuk fel

A krumplisalátát vegán majonézzel akár állati eredetű alapanyagoktól mentesen is elkészítheted, majd snidlinggel, petrezselyemmel, sült fokhagymával, de akár gránátalmával és rózsaborssal is tálalhatod. Ebben az olasz hangulatban pedig igazán gazdag és különleges íze lett, ami egy-egy natúr hal-, vagy hússzelet mellett is megállja a helyét.

április11., 10:24

Expressz banánkenyér citromos sajtkrémmel – tökéletes reggelire és desszertként is

A banánkenyér étcsokidarabokkal is finom, de akár aszalt gyümölcsökkel és téli fűszerekkel is kipróbálhatod a hűvös napokon. Most viszont érkezik a tavasz, úgyhogy nálunk egy jó kis sűrű citromos krémmel a tetején került az asztalra.

április10., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.