Lelassíthatjuk az öregedést a mesterséges intelligencia segítségével

GettyImages-1124657093

Az öregedés elleni küzdelem új szintre lépett: otthon elvégezhető tesztek segítségével ismerhetjük meg biológiai életkorunkat, de a mesterséges intelligencia segít abban is, hogy minél tovább maradjunk egészségesek.

Az új, mesterséges intelligencia által vezérelt tesztek új utat nyithatnak az öregedés elleni küzdelemben. Megjelentek ugyanis olyan startupcégek, amelyek az otthon levett vér-, vizelet- vagy nyálmintát mesterséges intelligencia segítségével értékelik, majd tájékoztatják a megrendelőt az epigenom változásairól, ami bizonyos betegségek előjele vagy akár következménye lehet. Ezenkívül az eljárás alkalmas arra, hogy megtudjuk biológiai életkorunkat, illetve szerveink, sejtjeink és szöveteink hanyatlásának sebességét.

Egy, a közelmúltban napvilágot látott kutatás kimutatta, hogy az epigenetikai változások biztonságosan visszafordíthatók egerekben a szövetek működésének javítása érdekében. A kutatást végző cég úgy véli: az eljárás emberek esetében is működhet. A teszt vásárlói a minta elemzésén kívül személyre szabott ajánlásokat és kiegészítőket is kapnak, amelyek segítik őket a magasabb életkor elérésében. A szolgáltatás egyszeri díja 299 dollár, de havi előfizetéses rendszert is kínálnak, kevesebb mint havi 200 dollárért. A tesztet az öregedéskutatással foglalkozó, magyar származású kutató, Steven Horvath közreműködésével fejlesztették ki, aki a Los Angeles-i UCLA egyetem humángenetika- és biostatisztikaprofesszora.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek