Ezek a dolgok sokkal jobban öregítenek, mint a ráncok

GettyImages-75462779

Sok minden segítségükre van ma már a nőknek abban, hogy az idő múlását meghazudtolva és kicselezve fiatalabbnak tűnjenek a valódi életkoruknál. Mára a 40 lett az új 30, az 50 pedig az új 40 – ezek a nők már nem számítanak öregnek. De nem csak azért, mert lekerült róluk az otthonka, és már nem divat a dauerolt haj. Ha egy nő ismeri, elfogadja és szereti magát, kortól függetlenül szép.

A negyvenes, ötvenes, sőt még a hatvanas nők is megvívják a maguk harcát azért, hogy azt lássák a tükörben, amit szeretnének. Ám sokszor nem a ráncok és nem a pluszkilók jelentik a legnagyobb nehézséget az öregedés elleni küzdelemben. Sokkal nagyobb kihívás a nőknek, hogy megtalálják a múló időben is a szépet.

Madonna ádáz harcot vív az öregedés ellen

Ha valaki, akkor Madonna kőkemény harcot hirdetett az életkora ellen. A most 64 éves énekesnő fittyet hány a korára, örökké húszévesnek akar kinézni. Ennek érdekében nem riad vissza a sok plasztikától, botoxszal eltorzított arcát már csak az erős smink és a szépítő filterek tartják össze. A közösségi médiában természetellenesre photoshoppolt fotókat tesz közzé saját magáról, melyeken – valljuk be – egyre őrültebben néz ki. A képek láttán követői nem győztek sopánkodni, hogy az egykori szupersztár mára már csak árnyéka egykori önmagának.

Ezek a ráncoknál is jobban öregítenek

Tény, hogy ma már sem a negyvenes, sem az ötvenes nőkről nem gondoljuk azt, hogy öregasszonyok lennének. És az is tény, hogy attól, mert valaki átlépte a negyedik vagy a hatodik ikszet, még lehet vonzó, csábító és csinos. Ehhez nem kell feltétlenül kés alá feküdni. Természetesen jó, ha megtaláljuk a bőrünknek ideális kozmetikumot, de sokat segíthet a sport, a hozzánk illő stílus megtalálása és a helyes életmód is abban, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Van néhány olyan hétköznapinak tűnő dolog, melyről nem is gondolnánk, milyen nagymértékben öregíthetnek bennünket. Íme néhány közülük.

Nem a ráncok öregítik elsősorban a nőket
Nem a ráncok öregítik elsősorban a nőketKlaus Vedfelt / Getty Images Hungary

Mozgáshiány

Elég mindössze heti háromszor egy óra hossza mozgás ahhoz, hogy a sport is segítségére legyen a nőknek ahhoz, hogy a káros baktériumok távozzanak a szervezetből, és hogy feszesebb legyen a bőrük.

Dohányzás

Nemcsak a tüdőt, a szívet és a májat károsítja, hanem a bőrt is öregíti. A cigaretta oxigént von el a szervezetből, ami bőrszárazságot, pigmenthiányt és ráncokat is okozhat. A dohányzástól elmélyülhetnek a száj körüli ráncok is a cigarettafüst beszívása és kifújása miatt.

Öltözet

Sokkal inkább az egyéni stílus megtalálása, és nem az éppen aktuális divat követése tesz egy nőt önazonossá. Ha egy nő megismeri a teste adottságait, és előnyére tudja fordítani, biztos, hogy nem követi el azt a hibát, hogy évtizedekkel fiatalabbnak akar majd kinézni a koránál. 

Ha egy nő nem hajlandó tudomásul venni és elfogadni a korát, akár nevetségessé is válhat azokban az évtizedekkel korábban viselt ruhákban, melyekben érett nőként csak feszeng, mert leginkább az itt-ott előbukkanó hájat kell elrejteni benne.

Ételek

Negyven fölött talán nincs annál nehezebb, mint lefogyni. Éppen ezért különösen ügyelni kell arra, hogy mit és mennyit fogyasztunk. Javasolt kerülni azokat az élelmiszereket, amelyek puffadást vagy gyulladást okozhatnak. Ilyen például a cukor, az alkohol, a vörös húsok, a feldolgozott vagy a fehér lisztből készült ételek. Ezek helyett javasolt inkább a szárnyasok, a halfélék, az olajos magvak az és olívaolaj fogyasztása. Az alkohollal is óvatosan kell bánni, mert a cigarettához hasonlóan szárítja a bőrt, valamint elősegíti a rosaceát és az aknék kialakulását.

Az alkohol az egyik legnagyobb ellensége a nők bőrének is
Az alkohol az egyik legnagyobb ellensége a nők bőrének ismartin-dm / Getty Images Hungary

Stressz

Kutatások is bizonyítják, hogy a nők esetében a stressz a legtöbb esetben depresszióval jár, ezáltal sokkal hamarabb öregszik a bőrük, mint azoknak, akik kerülik a stresszt, vagy valamilyen sporttal, testmozgással dolgozzák fel a nehézségeket. Miután a stressz és a depresszió felborítja a nők hormonháztartását, az öregedés is felgyorsul. A megnövekedett kortizolszint képes megrongálni az immunrendszert, a belső szerveket, beleértve az agyat is, hosszabb távon pedig külső tüneteket is produkál, például ráncosabbá válik a bőr.

Kevés alvás

A kutatások szerint a nőknek több alvásra van szükségük, mint a férfiaknak. Ám nemtől függetlenül mindenkinek szüksége van naponta 7-9 óra alvásra, hogy ellenálló legyen az immunrendszere, rendben legyen a testsúlya, ne romoljon a memóriája, és üde maradjon az arcbőre.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra