Friss bazsalikommal a tetején érdemes tálalnod.LauriPatterson
Hozzávalók 2 személyre
- 8 deka bacon vagy pancetta felkockázva
- 25 deka fehérbabkonzerv lecsöpögtetve
- ízlés szerint só, bors, kakukkfű, oregánó, bazsalikom
- 1 csésze kagylótészta
- 1 nagy ek. paradicsompüré
- 7 deci alaplé
- 1 mk. barna cukor
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 0.5 deci vörösbor
- 1 ek. sherryecet
- 1 darab zellerszár felkockázva
- 2 darab paradicsom meghámozva, felkockázva
- 1 nagyobb darab főtt burgonya felkockázva
Elkészítés:
Süsd meg a baconkockákat egy kissé, a tésztát főzd meg, majd sorban add a szalonnához a többi szükséges alapanyagot, és kis lángon adj a keveréknek 10-15 percet. A paradicsomot elélg, ha a legvégén, tálaláskor adod hozzá.