Ez a toszkán fehérbabos leves pillanatok alatt elkészülő, igazi mediterrán finomság

Lassan érkeznek a hűvösebb esték, de mi felkészülten várjuk mindegyiket egy-két olyan fogással, amik a nyaralás hangulatát idézik meg.

Friss bazsalikommal a tetején érdemes tálalnod.
Friss bazsalikommal a tetején érdemes tálalnod.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 8 deka bacon vagy pancetta felkockázva
  • 25 deka fehérbabkonzerv lecsöpögtetve
  • ízlés szerint só, bors, kakukkfű, oregánó, bazsalikom
  • 1 csésze kagylótészta
  • 1 nagy ek. paradicsompüré
  • 7 deci alaplé
  • 1 mk. barna cukor
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 0.5 deci vörösbor
  • 1 ek. sherryecet
  • 1 darab zellerszár felkockázva
  • 2 darab paradicsom meghámozva, felkockázva
  • 1 nagyobb darab főtt burgonya felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a baconkockákat egy kissé, a tésztát főzd meg, majd sorban add a szalonnához a többi szükséges alapanyagot, és kis lángon adj a keveréknek 10-15 percet. A paradicsomot elélg, ha a legvégén, tálaláskor adod hozzá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek