Ha ezt a 3 lépést követed, bármilyen növényt vagy állatot felismerhetsz a telefonod segítségével

GettyImages-1155324006

Az ismeretlen növények azonosítása egyszerűbb, mint gondolnád: csupán egy kamerával ellátott okostelefonra van szükséged hozzá.

A kertészkedős, szobanövényes Facebook-csoportok tele vannak olyan posztokkal, amelyekben az emberek növények felismeréséhez kérnek segítséget. Persze előbb-utóbb mindig akad valaki, aki megválaszolja a kérdést, de létezik ennél egyszerűbb megoldás is. Mutatjuk, mi a teendőd.

Így ismerd fel a növényeket a mobiloddal

Bár a mobilos alkalmazásboltokban (mint a Google Play és az App Store) több növényfelismerő app is elérhető, az egyik legegyszerűbb, leguniverzálisabb opciót a Google Lens kínálja.

A Google képkeresőjéből és a Google applikációjából, a keresőmezőben lévő színes kamera ikonon keresztül elérhető, magyar nyelven is tudó szolgáltatás a telefonnal készített fotók alapján képes azonosítani a növényeket. Ha ráböksz az ikonra, az alábbi képernyőt fogod látni. Itt nyisd meg a felül megjelenő „Keresés a kamerával” opciót.

A Google Lens előnye, hogy magyar nyelven is tud
A Google Lens előnye, hogy magyar nyelven is tuddivany.hu

A következő lépésben csinálj egy fotót a felismerni kívánt növényről a nagyítót ábrázoló gombra nyomva.

A felismerni kívánt növényt az alkalmazásból kell lefotóznod
A felismerni kívánt növényt az alkalmazásból kell lefotóznoddivany.hu

Ha ráböksz a képen látható pontokra, vagy felhúzod az alsó menüt, rögtön kiderül, hogy milyen növényről van szó (esetünkben orvosi körömvirágról). Ennyi az egész!

A találatok szinte mindig pontosak
A találatok szinte mindig pontosakdivany.hu

Ha lejjebb görgetsz, akkor a növénnyel kapcsolatban további hasznos információkhoz juthatsz.

A Wikipedia kapcsolódó oldala
A Wikipedia kapcsolódó oldaladivany.hu

A Google Lens nem csak növények azonosítására alkalmas, hasonló módon állatokra, könyvekre, híres helyekre, épületekre vagy festményekre is rákereshetsz, sőt szövegeket fordíthatsz valós időben, vagy segítséget kaphatsz matematika-, kémia-, biológia- és fizikafeladatok megoldásához.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek