Tudod, hol főzik a slambucot? Népi ételek kvíze

GettyImages-1145609790

Megannyi magyaros ételünk mellett vannak olyanok, amelyeket csak bizonyos tájegységeken rotyogtatnak a fazékban. Kvízünkben arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire ismered ezeket a népi eledeleket.

Elképzelhető, hogy olyan ételekkel is találkozol a kvíz során, amelyek ugyanazt a fogást rejtik, csak épp más a nevük. Ha felkészültél, már kezdhetjük is!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0-4 pont: Úgy tűnik, neked az a fontos, hogy mi került a tányérodra., az elnevezése már nem annyira. Azért, ha legközelebb belföldön kirándulva eszel valami tájjelegű finomságot, ajánljuk, hogy a nevét is nézd meg.

5-7 pont: Nincs okod a panaszra, nem is született olyan rossz eredmény. Bár lehet, hogy azért nem lett tökéletes, mert még nem kóstoltál meg mindent a kvízben említett ételek közül.

8-10 pont: Le a kalappal, csodás eredményt értél el, téged nem lehet zavarba hozni egyetlen fogással sem, bármerre is jársz az országban. De vajon a húsételekkel is ilyen jó a viszonyod? 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek