A morzsás karfiol még finomabb lesz, ha az újhagyma zöldjét és petrezselymet is felhasználsz hozzá

Kedvencünk ezúttal tavaszi változatban készült, és annyira finom lett a zöldekkel, hogy legközelebb egy kis bögre zöldborsót is csempészünk majd a karfiolfalatok közé.

Mehet bele egy kevés borsó vagy kaliforniai paprika is.
Mehet bele egy kevés borsó vagy kaliforniai paprika is.oykuozgu

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 szál újhagyma zöldje apróra vágva
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
  • 1 közepes pohár tejföl
  • ízlés szerint só, bors, füstöltpaprika-por
  • 0.5 bögre zsemlemorzsa egy kevés olajban megpirítva
  • 15 deka reszelt trappista
Recept idők

Elkészítés:

A tejfölben keverd el a zöldhagyma zöldjét, ízesítsd és tedd félre. 

A karfiolt párold meg kissé, fűszerezd, majd kanalazd egy lecsöpögtetett jénaiba. Arra mehet a tejföl, a sajt, majd morzsa, de akár változtathatsz is a sorrendben. Forró sütőben negyedóra alatt pirítsd rá a sajtot, majd a friss petrezselyemmel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek