Ananászos-csirkés ramentészta mogyoróval, zöldhagymával és krémes mogyorószósszal

Egy gyorsan grillezett csirkeszelet mellett tökéletes ez az ananászos-csilis finomság, amit mindenki imádni fog, aki szívesen kipróbál izgalmas gasztrokülönlegességeket.

A ramentésztás fogások klasszul testreszabhatók, a garnélától a főtt tojásig minden elfér ezekben.
A ramentésztás fogások klasszul testreszabhatók, a garnélától a főtt tojásig minden elfér ezekben.Food Photographer

Hozzávalók 2 személyre

  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, csili
  • 20 deka ananász felkockázva
  • 20 deka csirkemell felcsíkozva
  • 3 ek. olaj
  • 2 adag ramentészta
  • 3 ek. mogyoróvaj
  • ízlés szerint zöldhagyma zöldje és pirított mogyoró a tetejére
  • 3 ek. szójaszósz
  • 1 ek. méz
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd el a tésztát a csomagon látható előírás szerint, közben az olajon süsd meg az alaposan befűszerezett húst, majd dobd utána az ananászt is néhány percre. Ehhez mehet a puha tészta és az összes szükséges alapanyag. Ha szükségesnek látod, a tészta levéből önts még a fogáshoz egy keveset, hogy a szósz krémesebb legyen. Az újhagyma zöldjével és mogyoróval a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek