Ezekkel a szójás-mézes sertésfalatokkal gyorsan készíthetsz ázsiai hangulatú fogást

A sertéshúsnak is jól áll egy nagyon kevés méz, amit klasszul ellensúlyoz a sós szójaszósz és a hozzákevert friss zöldségek íze.

Párolt rizzsel érdemes tálalnod.
Párolt rizzsel érdemes tálalnod.Teen00000

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka sertésszűz felcsíkozva
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. puha vaj
  • 6 ek. szójaszósz
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 1 tk. siracha
  • 2 szál zeller felkockázva
  • 20 deka vargánya összevágva
  • 1 marék bébispenót (elhagyható)
  • 3 nagy ek. ketchup
  • 1 tk. méz
  • 1 darab bionarancs héja és leve
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén süsd készre a befűszerezett húsokat, majd add hozzá az ízesítőket, a zellert, spenótot és a gombát, és így is adj neki néhány percet. Friss, párolt rizzsel érdemes tálalnod. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek