Mexikói leves Desperado módra

Mi csípősen szeretjük a legjobban, rengeteg sajtos tortillacsipsszel és friss jalapenokarikákkal a közepén. És ezzel még nem ért véget a levesbetétek sora: az egész attól lesz a legizgalmasabb, hogy a forró leves közepébe egy nagy adag hideg tejföl és frissen felkockázott, lime-mal ízesített avokádó is kerül.

Füstölt csilivel a legjobb.
Füstölt csilivel a legjobb.rudisill

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 deka vörösbabkonzerv
  • 15 deka csemegekukorica-konzerv
  • 1 nagy szál répa apróra vágva
  • 1.4 liter alaplé
  • ízlés szerint só, bors, kömény, római kömény, füstölt csili
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 1 tk. barna cukor
  • a tetejére ízlés szerint avokádó, tortillacsipsz, jalapeno és tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Főzd puhára a répát az alaplében 15 perc alatt kis lángon, majd a babot, paradicsompürét a kukoricát és a fűszereket is add a keverékhez. Ezekkel már nem kell főznöd, elég, ha óvatosan összeforralod a levest, és már el is készültél. 

A lényege a tálalásban lesz: kanalazd a forró levest tányérokba, és pakold meg jó alaposan jéghideg tejföllel, avokádóval, és ha szereted, egy kis csípőssel is. Ha a sajtot sem hagynád ki belőle, egy kis érett, aromás cheddar tökéletes lesz bele. Desperado is pont így csinálná!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek