Melyik metróvonal megállója ez?

GettyImages-1180323057

A Lehel tér Árpád leszármazottjáról lett elnevezve? A Nyugati pályaudvarról miért nem nyugat irányába mennek a vonatok? Azért a Deák tér a legnagyobb metrócsomópont, mert Deák Ferenc volt a haza bölcse? És egyáltalán, melyik megálló melyik metróvonalra esik?

Fővárosunk legnagyobb pályaudvarait immár metróval is meg tudjuk közelíteni, bár Budapest közlekedésének igazi erőssége inkább a föld felszíne feletti tömegközlekedési hálózat. Ennek tényét sokan a talajban számos irányban meghúzódó termálvízerezet nehéz kikerülhetőségével magyarázzák. Mindenesetre az európai nagyvárosokhoz képest gyér metróhálózat abban nagy segítség, hogy így még fejből is tudható, melyik megálló, melyik metróvonalon helyezkedik el.

Neked megy a metró?

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0-3 pont: Legjobb szándékunktól vezérelve az a tiszteletteljes kérésünk feléd, hogy egyedül semmiképp ne ülj a fővárosban metróra.

4-7 pont: Egy okostelefon és te már biztonságos kombináció lehet a tömegközlekedés rejtelmeinek felgöngyölítésére a nagyvárosban, gratulálunk!

8-10 pont: Minden elismerésünk! Úgy tűnik, semmilyen segédeszközre nincs szükséged ahhoz, hogy kiválóan tájékozódj a föld alatt is. Mit gondolsz, ugyanilyen jól sikerülne a KRESZ-teszt is?

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek