Gyors vacsoratipp: spenótos-füstölt sajtos melegszendvics baconkockákkal

A sajtos, baconös alap remek minden zöldség mellett, így bátran pakold meg a szendvics tetejét, uborkával, csírákkal, zellerrel, vagy bármelyik más kedvenceddel. Egyedül arra kell figyelned, hogy a zöldségekkel már ne melegítsd, épp az olvadt sajt, forró bacon és a ropogós, hideg falatok kontrasztja a legfinomabb benne.

Toastkenyérrel és kalácsszeletekkel is finom.
Toastkenyérrel és kalácsszeletekkel is finom.Elena_Danileiko

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagy szelet kalács
  • 8 deka bacon felkockázva
  • 10 deka fagyasztott spenót
  • 4 kis gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 ek. mascarpone
  • friss rukkola és unorkaszeletek a tetejére
  • 15 deka füstölt sajt lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Két hatalmas szelet melegszendvicshez süsd a bacont 6 percen át a száraz serpenyőben, majd add hozzá a spenótot, fokhagymát és a mascarponét is. Ha szükséges, ízesítsd egy kis sóval, majd kanalazd a szeletekre. Arra mehet a reszelt sajt, majd a kenyér kapjon 8 percet a forró, előmelegített sütőben. 

Frissen felszeletelt, hideg zöldségekkel a tetején a legfinomabb.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek