Piskóta meggyes krémmel és csokiöntettel – gyors szülinapi tortaként is bevetheted

Ha felnőtteknek készül, a krémbe egy kevés máklikőr is kerülhet, így lesz igazán izgalmas ez a pofonegyszerű desszert.

Tejszínhabbal és csokireszelékkel még látványosabb.
Tejszínhabbal és csokireszelékkel még látványosabb.Jean-Luc Farges

Hozzávalók

A tésztához

  • 6 ek. liszt
  • 6 ek. cukor
  • 6 darab tojás szétválasztva, a fehérje felverve
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 mokkáskanál
  • 0.5 darab biocitrom héja

A krémhez

  • 30 deka natúr sajtkrém
  • 1 ek. porcukor
  • 0.5 mk.
  • 1 kis üveg meggylekvár
  • 10 deka friss meggy kimagozva, kissé összevégva
  • 0.3 deci máklikőr (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a sárgáját a cukorral (és esetleg egy kis adag sütőporral), majd lassan add hozzá a lisztet, sót, citromot, és végül a fehérjével is forgasd össze. Kisebb szilikon tortaformában süsd készre úgy 15 perc alatt, majd hagyd a sütőben még 5-10 percen át a piskótát. Közben keverd össze a krém hozzávalóit, felezd el a kihűlt piskótát, és azzal kend meg az alsó karikát. Tejszínhabbal a tetején rusztikus és isteni desszert lesz belőle.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek