Tejszínhabbal és csokireszelékkel még látványosabb.Jean-Luc Farges
Hozzávalók
A tésztához
- 6 ek. liszt
- 6 ek. cukor
- 6 darab tojás szétválasztva, a fehérje felverve
- 1 késhegynyi sütőpor
- 1 mokkáskanál só
- 0.5 darab biocitrom héja
A krémhez
- 30 deka natúr sajtkrém
- 1 ek. porcukor
- 0.5 mk. só
- 1 kis üveg meggylekvár
- 10 deka friss meggy kimagozva, kissé összevégva
- 0.3 deci máklikőr (elhagyható)
Elkészítés:
Keverd el a sárgáját a cukorral (és esetleg egy kis adag sütőporral), majd lassan add hozzá a lisztet, sót, citromot, és végül a fehérjével is forgasd össze. Kisebb szilikon tortaformában süsd készre úgy 15 perc alatt, majd hagyd a sütőben még 5-10 percen át a piskótát. Közben keverd össze a krém hozzávalóit, felezd el a kihűlt piskótát, és azzal kend meg az alsó karikát. Tejszínhabbal a tetején rusztikus és isteni desszert lesz belőle.