Majomsziget, medvecukor: kitalálod, honnan erednek ezek az állatos szavaink?

GettyImages-1277192121

Az ember nemcsak az irodalmi terekben, de a mindennapokban is metaforák hálózatában él. A nyelv keletkezése is nagyon erősen metaforákra építő folyamat, gondoljunk csak az újnak tekinthető számítógépes kifejezéseinkre, például az egérre vagy éppen a vírusokra. Állatos ez a tesztünk is, de régebbre nyúlik vissza: a medvecukor például már nagymamáink kedvence is volt!

Nyolc, olyan állatokhoz köthető fogalmat válogattunk ki, aminek története a régmúltban gyökerezik. Kíváncsiak vagyunk, hogy hallottad-e már őket, vagy sikerül-e helyesen tippelni!

A kvíz végén olvashatod az értékelést is.

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Értékelés:

1–4 pont: Sajnos úgy tűnik, nem igazán jött be a tippmix. De reméljük, azért jól szórakoztál a kitöltés közben.

5–6 pont: Egész jól kikövetkeztetted a megoldásokat, nem tartozik a könnyű kvízeink közé ez a kérdéssor, szóval gratulálunk!

7–8 pont: Látszik, hogy nehéz a tudásodon rést találni. Vagy csak egy etimológiaszótárral a párnád alatt alszol. Mindenesetre szuper eredmény!

Ha felkaptad a fejed erre a medvecukor halálos dózisra, akkor ajánljuk egyik cikkünket, ami a fura édesség veszélyeiről szól.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra