Ezerféle változatban finom.del_alma
Hozzávalók 3 személyre
- 40 deka darált marhahús
- ízlés szerint só és frissen tört színes bors
- 1 nagy ek. puha vaj
- 3 ek. olaj
- 1.5 deci tejszín
- 3 ek. mascarpone
- 1 dej vöröshagyma apróra vágva
- 4 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kisebb csokor friss bazsalikom, petrezselyem, vagy snidling a tetejére
- 15 deka reszelt ementáli sajt
Elkészítés:
A forró zsiradékok keverékén süsd 5 percen át a hagymát, majd add hozzá a húst, a fokhagymát és a fűszereket. Ha a hús kifehéredett, mehet hozzá a tejszín, majd azzal is kapjon még 5 percet. Ezek után zárd el alatta a lángot, add hozzá a többi szükséges alapanyagot, és csak addig pihentesd, amíg a sajt megolvad.
Apróra vágott zöldfűszerekkel a tetején tálald, és ha szereted a szerecsendiót, abból is törj a tetejére egy keveset.