Heti tunkolós: tejszínes marharagu jó sok fűszerrel és olvadt sajttal

Pofonegyszerű és isteni ragu készült a boszorkánykonyhánkban, amit frissen kifőtt tészta tetején, tortillalapokba töltve, de még egy remek sloppy joe burgerben is bevethetsz. Ha marad belőle, kisebb, jól zárható zsacskókban vagy dobozokban akár le is fagyaszthatod, mert kiolvadás után sem lesz semmi baja. Ha pedig csak egy nagy kalácsszelettel tunkolod ki a tányérból, úgy is remek fogás lesz belőle.

Ezerféle változatban finom.
Ezerféle változatban finom.del_alma

Hozzávalók 3 személyre

  • 40 deka darált marhahús
  • ízlés szerint só és frissen tört színes bors
  • 1 nagy ek. puha vaj
  • 3 ek. olaj
  • 1.5 deci tejszín
  • 3 ek. mascarpone
  • 1 dej vöröshagyma apróra vágva
  • 4 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kisebb csokor friss bazsalikom, petrezselyem, vagy snidling a tetejére
  • 15 deka reszelt ementáli sajt
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén süsd 5 percen át a hagymát, majd add hozzá a húst, a fokhagymát és a fűszereket. Ha a hús kifehéredett, mehet hozzá a tejszín, majd azzal is kapjon még 5 percet. Ezek után zárd el alatta a lángot, add hozzá a többi szükséges alapanyagot, és csak addig pihentesd, amíg a sajt megolvad. 

Apróra vágott zöldfűszerekkel a tetején tálald, és ha szereted a szerecsendiót, abból is törj a tetejére egy keveset. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek