Heti tunkolós: tejszínes őszi marharagu tökkel

Egy kicsit ázsiai hangulatban készült nálunk ez a fogás, ami annyira szokatlan, hogy a köreten nem is érdemes sokat gondolkodnod mellé. Tökéletesen elég hozzá egy adag naan, vagy épp párolt rizs.

Tésztával remek lesz.
Tésztával remek lesz.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 35 deka bélszín felcsíkozva
  • 30 deka sütőtök apróra felkockázva
  • 1.5 deci tejszín
  • 2 ek. mascarpone
  • ízlés szerint só, bors, gyömbér, szerecsendió, édeskömény, szegfűszeg, szecsuáni borspor, csili
  • 15 deka reszelt pecorino
  • 1 ek. vaj
  • 2 nagy ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén pirítsd meg a húst, majd kanalazd ki. Tedd a serpenyőbe a befűszerezett tököt és fedő alatt, kis lángon adj neki 10 percet. Ekkor add hozzá a húst, tejszínt és a többi szükséges hozzávalót, majd fűszerezd, ha még szükséges és tálald frissen elkészült párolt rizs tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek