Pirított csirkemáj baconnel és aszalt szilvával – tört krumpli tetején a legfinomabb

Percek alatt elkészül, mégsem melegszendvics, mi az? Hát például ez a remek, májas fogás, aminek nemhogy nem kell, hanem tilos sokáig sülnie, hiszen a májfalatok csak akkor lesznek igazán roppanósak és belül krémesek, ha csak addig sütöd, ameddig szükséges.

A legegyszerűbb köretek is szuperül illenek hozzá.
A legegyszerűbb köretek is szuperül illenek hozzá.Kitzzeh

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka csirkemáj kockákra vágva
  • 10 deka bacon felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring
  • 8 deka aszalt szilva apróra vágva
  • 1 tk. puha vaj
  • 1 tk. cukor nélkül készült szilvalekvár
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd a szalonnát 5-6 percen át a száraz serpenyőben, majd a fűszereken kívül adj hozzá minden hozzávalót.

A májnak is adj a darabok méretétől fügően 5-8 percet, és ha már nem rózsaszín a darabok belseje, fűszerezd, és tálald a ragut rizs vagy vajas tört krumpli tetején. 

Tipp: A májfalatok csak akkor lesznek igazán roppanósak és belül krémesek, ha csak addig sütöd, ameddig szükséges. Vigyázz: a túlsült máj olyan, akár a cipőtalp!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek