A maceszgombóc könnyen összedobható és nagyon finom – bebizonyítjuk!

Egy adag maceszt nem is olyan nehéz összedobni, és klasszul feldobja a hozzá illő fogásokat. Próbáld ki!

Mindenféle levesben finom.
Mindenféle levesben finom.LauriPatterson

Hozzávalók

  • 4 nagyobb darab tojás
  • 5 dkg libazsír
  • 0.5 dl szódavíz
  • 12.5 dkg maceszliszt
  • 2 db maceszlap
  • 1 mk.
  • 0.5 mk. gyömbér
  • 1 kis csokor petrezselyem apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

1. A maceszgombócot maceszból, vagyis pászkából készítik, és két módja is létezik. Akad, aki maceszlisztből csinálja, és van, aki inkább a beáztatott, összenyomkodott maceszlapokat választja. Mi az utóbbit preferáljuk.

2. Áztasd be a maceszlapokat vízbe, és válaszd szét a tojásokat. Verd fel a fehérjéket kemény habbá, és tedd félre.

3. Keverd el a sárgájákat a zsírral és szódavízzel, majd add hozzá a kinyomkodott maceszlapokat, a maceszlisztet, a gyömbért, sót és az apróra vágott petrezselymet. Egy spatula segítségével óvatosan keverd a masszához több részletben a fehérjét, hogy ne törjön össze, és levegős maradjon.

4. Fóliázd be, és hagyd a hűtőszekrényben pihenni legalább egy órán át, majd sós vízben főzd ki a gombócokat negyedóra alatt.

TIPP: Mi erre a verzióra esküszünk, de a kemény és a légiesen könnyű maceszgombócoknak is vannak hívei. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek