A lencsét akár friss avokádóval is helyettesítheted.kajakiki
Hozzávalók 3 személyre
- 1.5 liter alaplé
- 1 bögre lencse
- 1 darab babérlevél
- 3 darab répa apróra vágva
- ízlés szerint só, bors, rozmaring
- 2 deci tejszín
- 2 ek. mascarpone
- 1 tk. barna cukor
- 1 ek. vaj
- 0.5 kisebb darab vöröshagyma apróra vágva
Elkészítés:
A lencsét főzd puhára az alaplé felében a babérlevéllel, közben sózd meg egy kicist, ha szükséges.
A répát pirítsd meg kissé a vajban a hagymával, majd öntsd fel az alaplével, és puhítsd meg benne. Ezek után mehetnek bele az ízesítők, a tejszín és a krémsajt, majd aprítógépben vagy turmixban keverd krémesre. A lencsével a közepén tálald – még szebb, ha egy kanál mascarpone és csilipor is kerül a tetejére. Ha nem szereted a lencsét, friss avokádót kockázz a közepébe.