Ez a tejszínes lencse-répa leves tökéletes téli vacsora

A répaleves neve nem hangzik valami jól, de édeskésen, tejszínnel és rozmaringgal mindjárt isteni fogás lesz belőle. Ha egy kicsit gazdagabban tálalnád, alaplében puhíts mellé egy adag lencsét, és tálaláskor kanalazd a közepére.

A lencsét akár friss avokádóval is helyettesítheted.
A lencsét akár friss avokádóval is helyettesítheted.kajakiki

Hozzávalók 3 személyre

  • 1.5 liter alaplé
  • 1 bögre lencse
  • 1 darab babérlevél
  • 3 darab répa apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring
  • 2 deci tejszín
  • 2 ek. mascarpone
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 ek. vaj
  • 0.5 kisebb darab vöröshagyma apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét főzd puhára az alaplé felében a babérlevéllel, közben sózd meg egy kicist, ha szükséges. 

A répát pirítsd meg kissé a vajban a hagymával, majd öntsd fel az alaplével, és puhítsd meg benne. Ezek után mehetnek bele az ízesítők, a tejszín és a krémsajt, majd aprítógépben vagy turmixban keverd krémesre. A lencsével a közepén tálald – még szebb, ha egy kanál mascarpone és csilipor is kerül a tetejére. Ha nem szereted a lencsét, friss avokádót kockázz a közepébe. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek