Ha szereted a lecsót, ezt a füstös shakshukát próbáld ki!

Miért ne készítenénk egy kicsit füstösen és csípősen ezt az egzotikus lecsót? Nem is fog kelleni más hozzá, csak néhány tojás a tetejére és puha kenyérszeletek amikkel kitunkolható a finom zöldséges szaft.

Friss zöldfűszerekkel a tetején még jobb.
Friss zöldfűszerekkel a tetején még jobb.NataBene

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 darab paradicsom meghámozva
  • 2 darab piros, vagy zöld kaliforniai paprika
  • ízlés szerint só, bors, harissa, füstölt paprika
  • 3 ek. olaj
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma összevágva
  • 1 kisebb darab padlizsán
  • 4 nagyobb darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A felaprított zöldségekből készíts egy csípős lecsót a fűszerekkel, majd kanalazd egy jénaiba és a sütőben süsd lágyra a tojást a tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek