Füstöltlazac-krémmel töltött uborka – előételként és vacsorára is remek

Miért ne dobhatnál össze hétköznap este egy remek lazackrémet?

Ha profi vagy, töltsd szeletekbe, kezdőként remek az uborkahajókban is.
Ha profi vagy, töltsd szeletekbe, kezdőként remek az uborkahajókban is.margouillatphotos

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagyobb db kígyóuborka (vagy 2 kisebb)
  • 25 dkg füstölt lazac
  • 4 ek. mascarpone
  • ízlés szerint só, bors, friss kapor
  • 1 mk. barna cukor
  • 1 ek. kapribogyó
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát hámozd meg, vágd el hosszában és kapard ki a magjait. Vágd akkora darabokra, amekkora uborkahajókat szeretnél megtölteni a krémmel. A többi hozzávalót egy erős aprítógépben keverd krémesre úgy, hogy a kapribogyót csak a legvégén adod hozzá (annak nem kell összetörnie). Tálald friss pirítóssal. Egészséges és nagyon elegáns fogás lesz a  végeredmény, amit akár egy nagyobb vacsora előételeként, akár egy vasárnapi brunch egyik főszereplőjeként is bevethetsz.

  1.  
Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek