Ha profi vagy, töltsd szeletekbe, kezdőként remek az uborkahajókban is.margouillatphotos
Hozzávalók 2 személyre
- 1 nagyobb db kígyóuborka (vagy 2 kisebb)
- 25 dkg füstölt lazac
- 4 ek. mascarpone
- ízlés szerint só, bors, friss kapor
- 1 mk. barna cukor
- 1 ek. kapribogyó
Elkészítés:
Az uborkát hámozd meg, vágd el hosszában és kapard ki a magjait. Vágd akkora darabokra, amekkora uborkahajókat szeretnél megtölteni a krémmel. A többi hozzávalót egy erős aprítógépben keverd krémesre úgy, hogy a kapribogyót csak a legvégén adod hozzá (annak nem kell összetörnie). Tálald friss pirítóssal. Egészséges és nagyon elegáns fogás lesz a végeredmény, amit akár egy nagyobb vacsora előételeként, akár egy vasárnapi brunch egyik főszereplőjeként is bevethetsz.