Lazac narancsos szósszal, parmezánbundában

Azért szeretjük ezt a sült halas fogást, mert ha itt vendéget várunk, akkor is nagyon finom, mint ahogy hétköznapi vacsoraként és az ünnepi asztal közepén is remekül megállja a helyét. Az pedig, hogy ennyire gyorsan elkészül még egy hatalmas érv mellette.

Narancsos szósszal a legjobb.
Narancsos szósszal a legjobb.kcline

Hozzávalók 2 személyre

A bundához

  • 15 deka parmezán apóra reszelve
  • 1 nagy marék fenyőmag apróra darálva

A szószhoz

  • 5 ek. mascarpone
  • 4 ek. narancsszörp
  • ízlés szerint só, bors, fahéj, szerecsendió
  • 1 mk. vaj
  • 1 darab narancs leve és héja

A halhoz

  • 2 nagy szelet lazac
  • ízlés szerint só, bors, citromlé
  • 1 ek. vaj
  • 3 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

Fűszerezed és citromozd be a halat kissé, majd tedd félre, hogy szobahőmérsékleten pihenjen negyed órát. 

A mártás hozzávalóit egyszerűen forrósítsd össze, keverd alaposan el és tedd félre azt is. 

A halat oldalanként 5-7 perc alatt süsd készre a forró zsiradékok keverékében, majd még melegen forgasd a fenyőmagos parmezánmorzsába, majd a narancsos szósz mellett tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek