Hozzávalók 3 adaghoz
A sajtos szószhoz
- 2 ek. liszt
- 2 ek. vaj
- ízlés szerint só, bors, szerecsendió
- 5 dl tej
- 5 dkg reszelt trappista
- 5 dkg reszelt ementáli
- 10 dkg felkockázott mozzarella
- 5 dkg reszelt parmezán
A lasagnéhoz
- 40 dkg darált hús
- 1 tk. barna cukor
- 25 dkg paradicsomkonzerv
- ízlés szerint só, bors, olasz fűszerkeverék
- 1 kisebb fej aprított vöröshagyma
- 4 kis gerezd zúzott fokhagyma
- 1 dl vörösbor
- 9 darab lasagnelapok
- 1 dl tejszín
- 3 ek. olaj
Elkészítés:
1. A raguhoz az olajon süsd meg a hagymát 5 perc alatt.
2. Add hozzá a húst és a fokhagymát és a fűszereket is.
3. Keverd hozzá a ragu többi szükséges alapanyagát, majd főzd 7-8 percen át.
4. A sajtos szószhoz a vajat a liszttel pirítsd össze, majd öntsd rá a tejet.
5. Keverd 3-4 percen át, majd add hozzá a sajtot, és vedd le a tűzről.
6. Rétegezd a lasagnelapokat a hússal, majd a tetejét locsold meg a szósszal (és ha még akarod, egy kis pluszsajttal is).
7. Süsd 40 percen át 170 fokon, és melegen tálald.
TIPP: Arra érdemes vigyáznod, hogy a sajtok között maximum kettő legyen erősen aromás fajta. Tökéletes maradékmentésre és a hűtőben árválkodó sajtcsücskök okos felhasználására.