Négysajtos lasagne: ez a legfinomabb változat

Ami sajtos, az még finomabb négyféle sajttal, egyvalamire érdemes figyelni.

Négysajtosan a legfinomabb.
Négysajtosan a legfinomabb.LauriPatterson

Hozzávalók 3 adaghoz

A sajtos szószhoz

  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. vaj
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió
  • 5 dl tej
  • 5 dkg reszelt trappista
  • 5 dkg reszelt ementáli
  • 10 dkg felkockázott mozzarella
  • 5 dkg reszelt parmezán

A lasagnéhoz

  • 40 dkg darált hús
  • 1 tk. barna cukor
  • 25 dkg paradicsomkonzerv
  • ízlés szerint só, bors, olasz fűszerkeverék
  • 1 kisebb fej aprított vöröshagyma
  • 4 kis gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 9 darab lasagnelapok
  • 1 dl tejszín
  • 3 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

1. A raguhoz az olajon süsd meg a hagymát 5 perc alatt.

2. Add hozzá a húst és a fokhagymát és a fűszereket is. 

3. Keverd hozzá a ragu többi szükséges alapanyagát, majd főzd 7-8 percen át. 

4. A sajtos szószhoz a vajat a liszttel pirítsd össze, majd öntsd rá a tejet.

5. Keverd 3-4 percen át, majd add hozzá a sajtot, és vedd le a tűzről.

6. Rétegezd a lasagnelapokat a hússal, majd a tetejét locsold meg a szósszal (és ha még akarod, egy kis pluszsajttal is).

7. Süsd 40 percen át 170 fokon, és melegen tálald. 

TIPP: Arra érdemes vigyáznod, hogy a sajtok között maximum kettő legyen erősen aromás fajta. Tökéletes maradékmentésre és a hűtőben árválkodó sajtcsücskök okos felhasználására.

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek