Felismered, melyik utcák, terek néztek így ki régen?

fortepan 16612

Sokat változott Budapest képe az elmúlt évtizedekben. Egyes utcákra, terekre szinte rá sem lehet ismerni. Neked vajon sikerül megállapítani, melyik közterületről készültek ezek a régi fotók?

Magyarország fővárosa a 19. század második felében, illetve a 20. század során vált igazi világvárossá. Az 1900-as évek elején vezették be az elektromos közvilágítást, a század során Budapest lakosságának száma folyamatosan növekedett, az 1930-as évekre elérte az egymilliót. Nagy számban épültek a lakóházak, ám a második világháború és Budapest ostroma hatalmas pusztítással járt, ám az azt követő években megindult a helyreállítás, amely nagyjából a 60-as évekre fejeződött be. Újjáépültek a hidak, elkészült az M2-es metró első szakasza. A lakosság növekedésének üteme az 1980-as évekre ért a csúcsra. Mindennek következményeként roppant nagy mértékben alakult át a főváros közterületeinek képe is. Mai szemmel nézve egyes utcákra szinte rá sem lehet ismerni a régi fotók alapján. Kvízünkben most ez a feladatod – vajon sikerül neked?

Az értékelésért görgess lejjebb!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Értékelés:

0-3 pont: Hát igen, egyes fotók akár egy másik városban is készülhettek volna.

4-7 pont: Néhány kérdés kifogott rajtad, de a legtöbb utcát felismerted.

8-10 pont: Gratulálunk! Igazi szakértője vagy Budapest múltjának. Biztos szívesen elolvasod cikkünket arról, milyen volt az élet a fővárosban 100 éve.

Tedd magad próbára egy másik kvízünkben is: itt azt kell megmondanod, melyik kerületben találhatóak ezek az utcák. Kattints ide!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek