Vega január diétásan: isteni kuszkuszsaláta jó fűszeresen, aranymazsolával

Natúr csirkemell mellett is finom, de akkor is remek, ha egy nagy szelet vegán sajtot grillezel hozzá, vagy épp szejtánt rántasz ki mellé.

Húsok mellett és magában is finom.
Húsok mellett és magában is finom.Burcu Atalay Tankut

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagy bögre kuszkusz
  • 1.5 bögre forró zöldségalaplé
  • 1 marék aranymazsola
  • ízlés szerint só, bors, római kömény, fahéj
  • 0.5 db uborka apróra vágva
  • 2 csokor petrezselyem (és menta) apróra vágva
  • 1 db avokádó apróra vágva
  • 1 ek. fehérborecet
  • 1 ek. méz
  • 1 db gránátalma magjai (a tetejére, elhagyható)
  • 2 ek. olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

1. Forrázd le egy tálban a kuszkuszt az alaplével. 

2. Adj hozzá minden ízesítőt, fűszerezd alaposan, majd takard le és pihentesd negyedórán át.

3. Ha langyosra hűlt, mehet hozzá a többi alapanyag – ezekkel jól forgasd össze a kuszkuszt. Már tálalhatod is.

 

TIPP: Melegen és hidegen is nagyon finom, akár köretként is kiváló.

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Ezt olvastad már?
Érdekességek