Drew Barrymore Instagramján és TikTokján nem ez a legelső, általa elkészített recept, és nem is az utolsó. A színésznő összedobott már egyszerű reggeliket, gazdag szendvicseket, pulykaroládot – csupa olyasmit, amit kezdő konyhatündérek is bevállalhatnak. Ezen a sült kukoricán megakadt a szemünk, és nem is csalódtunk: finom és ezerféleképpen tálalható köret készül a beledobálós recept alapján.
De hogyan is készül a finomság?
Az egyperces videóban – aminek a 46 éves színésznő a „kedvenc, egyszerű kukoricacasserolém feliratot adta – végigvezeti a nézőket a gyors recepten, és bebizonyítja, hogy ő sem öltözik fel szebben a főzéshez, mint bármelyikünk.
„Biztos vagyok benne, hogy friss kukoricával is meg tudod csinálni, ha te ilyen különleges és fenszi vagy” – mondja a kétgyerekes anyuka, miközben egy kukoricakonzervet tölt egy tálba.
Mi is kell bele? A színésznő azt mondja, nem kell hozzá más, csak két doboz tejszínes kukorica, egy kis konzervkukorica és egy doboz egész kukoricaszem. A további hozzávalók közé tartozik egy doboz kukoricaliszt, két tojás, egy kis tej, egy nagy csipetnyi „menő cukor” és egy „laza marék” só. A recept nem ad meg mennyiségeket, de szerencsére egy egyszerű casserole-ról van szó, ami nagyjából elronthatatlan, ha a helyes (sűrű) állagot eltalálod.
Mivel nálunk nem minden hozzávaló kapható, helyi verzióban 3 hagyományos, nagyobb adag kukoricakonzervvel készítsd. Ezt egy tálban keverd el két deci tejszínnel, és egy nagy bögre kukoricalisztet is adj a keverékhez. Egy csapott evőkanál cukor megy még bele, egy bő teáskanálnyi só és két enyhén felvert tojás. Keverd el alaposan az egészet, majd egy kivajazott hőálló tálban 25 perc alatt süsd készre 175 fokon.
@drewbarrymore MY Favorite EASY Corn CASSEROLE
♬ original sound - Drew Barrymore
Jalapenóval, tejföllel, avokádóval vagy salsával önálló vega fogásként is megállja a helyét ez a gyors finomság.