Krémsajtos csigák – sokféleképpen variálható, kelt tésztás finomság

A kelt tésztából érdemes nagyobb adagot készíteni, mert nagyon sokféleképpen variálhatod desszertekké, vacsorává, vagy épp klassz vendégváróvá. Nálunk ezúttal olasz fűszerekkel és parmezánnal készültek.

Mexikói változatban jalapeñóval készítsd.
Mexikói változatban jalapeñóval készítsd.Mariha-kitchen

Hozzávalók

A krémhez

  • 1 nagyobb doboz natúr sajtkrém
  • 10 deka reszelt parmezán
  • 1 nagy ek. vaj felolvasztva
  • ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom, oregánó
  • 1 tk. cukor

A tésztához

  • 30 deka liszt
  • 2 deka friss élesztó
  • 1 nagy ek. cukor
  • 1 csapott tk.
  • 5 deka vaj felolvasztva
  • 0.5 deci tej
  • 2 darab tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

A kence összetevőit alaposan keverd el, majd tedd félre. 

Az élesztőt egy kis cukorral a tejben futtasd fel negyedóra alatt, és ha ez megtörtént, akkor egyszerűen gyúrj lágy tésztát a hozzávalókból. Pihenetsd langyos helyen, letakarva 45 percen át. Nyújtsd ki téglalap alakúra, kend meg a krémmel és tekerd fel. Vágj belőle csigákat, és azokat is pihentesd még langyos helyen 15 percen át. 

Ha ezzel megvagy, mérettől függően 25–40 perc alatt süsd készre a csigákat a közepesen forró sütőben. Mexikói változatban jalapeñóval készítsd. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek