Kolbászos frittata burgonyával és újhagymával

Olvasási idő kb. 1 perc

Ha van otthon egy-két szelet kalács, azzal érdemes tálalnod ezt a remek és gazdag reggelit, ami után nyugodtan várhat az ebéd egy kicsit, mert ez biztosan egész délelőtt eltelít majd.

Hozzávalók 2 személyre

  • 15 deka kolbász felkockázva
  • 3 szál újhagyma összevágva
  • 2 darab főtt burgonya felkarikázva
  • ízlés szerint só, bors, pirospaprika
  • 7 darab tojás enyhén felverve
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd össze a kolbászt néhány perc alatt a hagyma fehér részével, majd mehet rá a burgonya, majd a befűszerezett tojás. Ha vaslábosban készíted, a legegyszerűbb, ha sütőben folytatod és sütöd készre (vagy kis lángon, fedő alatt). Az újhagyma zöldjével a tetején tálald. 

Ezek a legfinomabb fogások kéksajttal Ezek a legfinomabb fogások kéksajttal

Egy falat almával és nektarinnal is remek a kéksajt, ahogy a sajtok legtöbbje, de ha egy kicsit kreatívabban használnád fel, most figyelj!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Zero waste a konyhában: ez a frittata maradék sajtokkal és az újhagyma zöldjével készült

Ha épp maradt néhány zöldség is egy korábbi leves alapanyaiból, párold meg egy kicsit, és azokból is kockázz ebbe a remek fogásba. Szerintünk egy kevés vajjal és sokféle olvadt sajttal a legfinomabb.

2021. április29., 10:44

Zero waste okosan: készíts frittatát a karácsonyi maradékokból

Vagdosd le a hatalmas pulykán maradt falatokat, vágd apróra a sütőben sült krumpli maradékát és készíts belőlük másnap egy klassz brunchot egy nagy adag quiche-sel vagy frittatával. A legfinomabb néhány szelet koktélparadicsommal és csak egy kicsit megpirított vajas kalácsszeletekkel.

2020. december9., 06:04

Burgonyás frittata pestóval és kecskesajttal – remek, olaszos reggeli

Mit reggeli, akár vacsorára is simán elkészítheted: egyszerű, finom és aki imádja az olasz konyhát (mindenki), biztosan szeretni fogja. Nem kockáztatsz semmi azzal, ha kipróbálod.

2021. március18., 12:52

Csípős, kolbászos tészta – friss zöldségekkel lesz az igazi

Ha már csalunk a kolbásszal és a tésztával, kerüljön mellé egy jó nagy csokor snidling, bazsalikom és friss, hámozott paradicsomok, amiket mi mindig egy kis balzsamecettel locsolunk meg, mielőtt a fogásokba kerülnének.

2021. augusztus27., 10:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Fűszeres-kolbászos tészta – jó sok friss zöldséggel lesz egészségesebb

A jó kis sült kolbászkockák nagyon klasszul feldobják a tésztát, főleg, ha egy otthon gyúrt házi változatról van szó. Ha pedig egészségesebb változatban gondolkodsz, apróra vágott zellerszárat, koktélparadicsomot és snidlinget is adj a végeredményhez.

2020. november8., 06:16

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek