Kolbászos frittata burgonyával és újhagymával

Ha van otthon egy-két szelet kalács, azzal érdemes tálalnod ezt a remek és gazdag reggelit, ami után nyugodtan várhat az ebéd egy kicsit, mert ez biztosan egész délelőtt eltelít majd.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 15 deka kolbász felkockázva
  • 3 szál újhagyma összevágva
  • 2 darab főtt burgonya felkarikázva
  • ízlés szerint só, bors, pirospaprika
  • 7 darab tojás enyhén felverve
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd össze a kolbászt néhány perc alatt a hagyma fehér részével, majd mehet rá a burgonya, majd a befűszerezett tojás. Ha vaslábosban készíted, a legegyszerűbb, ha sütőben folytatod és sütöd készre (vagy kis lángon, fedő alatt). Az újhagyma zöldjével a tetején tálald. 

kapcsolódó Ezek a legfinomabb fogások kéksajttal
Ezek a legfinomabb fogások kéksajttal

Egy falat almával és nektarinnal is remek a kéksajt, ahogy a sajtok legtöbbje, de ha egy kicsit kreatívabban használnád fel, most figyelj!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kolbászos-csilis tészta

Magyaros hangulatban készült nálunk ez a remek tésztaétel, és ha a sajtot nem sajnálod, egy nagy adag reszelt trappistát is piríts a tetejére.

június8., 10:24

Ha valami különleges előételt vagy snacket készítenél, ezt a chorizotapast próbáld ki!

Ez a tapas klasszul kihasználja a chorizo füstös ízét. Csak egy kevés kenyérre, néhány szelet Manchego sajtra és egy pohár vörösborra van szükséged a tökéletes végeredményhez.

2020. november11., 06:04

Tojás-chorizo szendvics – sült hagymával és sajtkrémmel igazán tartalmas ebédhelyettesítő

Ez az a szendvics, ami reggelire, ebédre és vacsorára is tökéletes lesz, főleg, ha kedvenc zöldségeidből is kerül belül be egy nagy adag.

július4., 12:52

Zero waste a konyhában: ez a frittata maradék sajtokkal és az újhagyma zöldjével készült

Ha épp maradt néhány zöldség is egy korábbi leves alapanyaiból, párold meg egy kicsit, és azokból is kockázz ebbe a remek fogásba. Szerintünk egy kevés vajjal és sokféle olvadt sajttal a legfinomabb.

április29., 10:44

Maradékból is finom: pulykás frittata olaszosan

Ha maradt néhány falat hús a tegnapi gyrosból vagy pulykasültből, készítsd el ezt a klassz frittatát, ami nemcsak reggelire, de akár vacsorára is nagyon finom és egyszerű fogás lesz.

január30., 06:04

Fűszeres-kolbászos tészta – jó sok friss zöldséggel lesz egészségesebb

A jó kis sült kolbászkockák nagyon klasszul feldobják a tésztát, főleg, ha egy otthon gyúrt házi változatról van szó. Ha pedig egészségesebb változatban gondolkodsz, apróra vágott zellerszárat, koktélparadicsomot és snidlinget is adj a végeredményhez.

2020. november8., 06:16

Mustra