Padlizsánsaláta tetején tálalva a szénhidrátokkal is spórolhatsz.nata_vkusidey
Hozzávalók 2 személyre
A húsgolyókhoz
- 50 deka darált bárány- vagy marhahús
- 0.5 fej lila hagyma apróra vágva
- ízlés szerint koriander, római kömény, só, bors, fahéj
- 1 kisebb darab tojás
- 1 szelet kenyér
- csili ízlés szerint
A salátához
- 1 nagy csokor friss petrezselyem apróra vágva
- 2 nagyobb darab padlizsán meghámozva, csíkokra vágva
- 1 pohár görög joghurt
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, római kömény és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A köftegolyók hozzávalóit aprítógépben zúzd össze alaposan, majd formázz golyókat és süsd ki mindegyiket közepes hőfokon, bő olajban.
A salátához egy kicsit olajozd be a besózott padlizsánokat, majd grillezd meg mindegyiket és vágd kockákra. Ha ezzel is megvagy, keverd el a joghurttal, fokhagymával és tedd a hűtőbe egy fél órára. Eztán jöhet a petrezselyem, majd a húsgolyók a tetejére.