Saláta köftegolyókkal és grillezett padlizsánnal – fokhagymás öntettel a legfinomabb

Ezek a keleti hangulatú fűszeres fasírtgolyók még finomabbak egy nagy adag friss, joghurtos padlizsánsaláta tetején.

Padlizsánsaláta tetején tálalva a szénhidrátokkal is spórolhatsz.
Padlizsánsaláta tetején tálalva a szénhidrátokkal is spórolhatsz.nata_vkusidey

Hozzávalók 2 személyre

A húsgolyókhoz

  • 50 deka darált bárány- vagy marhahús
  • 0.5 fej lila hagyma apróra vágva
  • ízlés szerint koriander, római kömény, só, bors, fahéj
  • 1 kisebb darab tojás
  • 1 szelet kenyér
  • csili ízlés szerint

A salátához

  • 1 nagy csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 2 nagyobb darab padlizsán meghámozva, csíkokra vágva
  • 1 pohár görög joghurt
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, római kömény és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A köftegolyók hozzávalóit aprítógépben zúzd össze alaposan, majd formázz golyókat és süsd ki mindegyiket közepes hőfokon, bő olajban. 

A salátához egy kicsit olajozd be a besózott padlizsánokat, majd grillezd meg mindegyiket és vágd kockákra. Ha ezzel is megvagy, keverd el a joghurttal, fokhagymával és tedd a hűtőbe egy fél órára. Eztán jöhet a petrezselyem, majd a húsgolyók a tetejére. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek