Puha, meleg tejes kifli reggelire – így készítsd el

Szerintünk ez az édeskés változat a legfinomabb, de ha te a hagyományosat jobban szereted, felezd el a cukrot, és megkapod a jól ismert kiflit. Tejeskávé mellett, egy kis adag, lágy, sós vajjal egyszerűen verhetetlen.

Frissen, langyosan a legfinomabb.
Frissen, langyosan a legfinomabb.Olga Mazyarkina

Hozzávalók 7 darabhoz

  • 35 dkg liszt, szobahőmérsékletű
  • 1 tk.
  • 2.5 dl langyos tej
  • 2 csapott ek. cukor
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2.5 dkg olvasztott vaj
  • tej a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

1. Keverd el a tejben az élesztőt és a cukrot, majd langyos helyen adj neki negyedórát. 

2. Ha felfuttattad, egy robotgéppel keverj az összes hozzávalóból lágy, rugalmas tésztát.

3. Keleszd egy órán át langyos helyen, majd nyújtsd ki 3 milliméteresekre, és vágd háromszögekre.

4. Tekerd fel kifli alakúra, formázd meg egy kicsit, és még így is pihentesd langyos helyen 20 percen át. 

5. Kend meg egy kis tejjel mindegyik tetejét. A forró sütőben mérettől függően 15-25 perc alatt elkészülnek. A legfinomabb akkor lesz, ha gőzben sütöd meg a kifliket.

 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Ezt olvastad már?
Érdekességek