Feltekerve kakaós, vagy fahéjas csigát csinálhatsz ebből a receptből, ami citromos túróval, gesztenyével és pizzás változatban is isteni. Téglalap alakőként lehet belőle lekváros, vagy diós bukta, sajtos-sonkás falatok, de akár egy isteni almás háromszöget is összedobhatsz belőle. Ha ezt is megunod, készíts vele aranygaluskát, vagy sült hagymás pogácsát, ahhoz is tökéletes.
Hozzávalók
- 25 dkg. liszt
- 1 nagyobb ek. porcukor
- 30 g. puha vaj
- 10 g. élesztő
- 1.5 dl. langyos tej
- 1 darab tojássárgája
- 1 nagyobb mk. só
Elkészítés:
1. Keverd a tejbe a cukrot és az élesztőt és meleg helyen futtasd fel negyed óra alatt.
2. Közben szitáld át a lisztet, és olvaszd fel a vajat.
3. Robotgéppel keverj az összes szükséges alapanyagból lágy, rugalmas tésztát.
4. Meleg helyen pihentesd egy órán át. Ha megkelt, nyújtsd ki.
5. Tölsd amivel szeretnéd, formázd tetszőlegesen, majd pihentesd meleg helyen még negyed órán át. Kend le a darabok tetejét tojással.
6. Forró sütőben mérettől függően 15-25 perc alatt elkészülnek majd az adagok.