Remek hétvégi reggeli: felnőtt zabkása étcsokival, aszalt meggyel és kávélikőrrel

Nem kell túl sokat dolgoznod vele, mégis izgalmas reggeli lesz a móka végeredménye. Ha gyümölcsöt is adnál hozzá, banánkarikákat szeletelj bele!

A kávélikőrt narancsossal is helyettesítheted.
A kávélikőrt narancsossal is helyettesítheted.iprogressman

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 deka étcsoki apróra vágva
  • 1 marék aszalt meggy
  • 0.3 deci kávélikőr
  • 1 kis adag ristretto
  • 2 evőkanál meggylekvár (a tetejére)
  • 1 nagyobb evőkanál kakaópor
  • 1 késhegynyi
  • édesítő ízlés szerint
  • 1 bögre apró szemű zabpehely
  • 1.5 bögre forró tej
Recept idők

Elkészítés:

Forrázd le a zabot, és lefedve tedd félre negyedórára. Ha ezzel megvagy, keverd el benne az összes többi hozzávalót a lekvárt kivéve. Tálald ki két kisebb pohárba, majd kanalazz rá egy-egy evőkanállal a lekvárból is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek