Csípősen a legfinomabb.from_my_point_of_view
Hozzávalók 2 személyre
A karfiolhoz
- 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
- 1 kisebb bögre liszt
- ízlés szerint só és frissen tört bors
- 1 darab tojás
- 1 kis pohár sör
- 1 nagyobb mk. cukor
A mázhoz
- 1.5 dl. ketchup
- ízlés szerint paprika, só, bors, csili, gyömbér, fokhagymapor
- 1 nagy ek. méz
- 4 ek. szezámolaj
- 2 darab narancs leve és héja
- 1 tk. rizsborecet
- 3 ek. szójaszósz
- 1 ek. pirított szezámmag
- 1 csapott ek. keményítő
Elkészítés:
1. A máz hozzávalóit rázd össze alaposan, majd kis lángon forrald össze, amíg besűrűsödik.
2. A karfiolt egy zöldségpárolóban 8-10 perc alatt párold készre.
3. Keverj tésztát a lisztből, cukorból, tojásból annyi sör hozzáadásával, amennyivel a nokedlinél kicsit hígabb tésztát kapsz.
4. Sózd alaposan a karfiolokat, majd forgasd meg a tésztában.
5. Csöpögtesd le, és bő, forró olajban 6-8 perc alatt süsd készre. Még melegen forgasd meg a mázban.