Heti kedvencünk: sült karfiol édesen és csípősen, narancsos mázzal

Az ünnepek után nagyon szeretjük a könnyű recepteket, és azzal sincs bajunk, ha egyáltalán nem szerepel a nevükben a saláta szó. Ez a finom, karfiolos fogás kevés kalóriát tartalmaz, és csak egy nagy adag párolt rizst kell főznöd mellé!

Csípősen a legfinomabb.
Csípősen a legfinomabb.from_my_point_of_view

Hozzávalók 2 személyre

A karfiolhoz

  • 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
  • 1 kisebb bögre liszt
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • 1 darab tojás
  • 1 kis pohár sör
  • 1 nagyobb mk. cukor

A mázhoz

  • 1.5 dl. ketchup
  • ízlés szerint paprika, só, bors, csili, gyömbér, fokhagymapor
  • 1 nagy ek. méz
  • 4 ek. szezámolaj
  • 2 darab narancs leve és héja
  • 1 tk. rizsborecet
  • 3 ek. szójaszósz
  • 1 ek. pirított szezámmag
  • 1 csapott ek. keményítő
Recept idők

Elkészítés:

1. A máz hozzávalóit rázd össze alaposan, majd kis lángon forrald össze, amíg besűrűsödik.

2. A karfiolt egy zöldségpárolóban 8-10 perc alatt párold készre.

3. Keverj tésztát a lisztből, cukorból, tojásból annyi sör hozzáadásával, amennyivel a nokedlinél kicsit hígabb tésztát kapsz.

4. Sózd alaposan a karfiolokat, majd forgasd meg a tésztában. 

5. Csöpögtesd le, és bő, forró olajban 6-8 perc alatt süsd készre. Még melegen forgasd meg a mázban. 

 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek