Gyors karfiolleves füstölt sajttal: egyszerű recept vacsorára

Egyik kedvenc alapanyagunk a karfiol, a fülstölt sajtot pedig azért szeretjük, mert bármelyik unalmas forgásból azonnal abbahagyhatatlan lesz, ha egy adagot rászórunk. Legyen szó párolt zöldségről, frissen kifőtt tésztáról vagy grillezett csirkemellről, egy indokolatlan adag alpesi füstölt azonnal tízpontossá varázsolja.

Baconkockákkal, csirkemellcsíkokkal, de sajtos tortillachips-szel a közepén is finom.
Baconkockákkal, csirkemellcsíkokkal, de sajtos tortillachips-szel a közepén is finom.Fascinadora

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió
  • 1 liter alaplé
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 tk. cukor
  • 15 deka reszelt füstölt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A rózsiára szedett karfiolt főzd meg az alaplében. 

Ha ezzel megvagy, keverd egy turmixban krémesre, majd szűrd le a levest. Ekkor melegítsd össze a tejszínnel, add hozzá az ízesítőket, és csak addig melegítsd, amíg a sajt is megolvad benne. 

Baconkockákkal, csirkemellcsíkokkal, de sajtos tortillával a közepén is finom. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek