Heti kedvenc receptünk: isteni, szaftos karaj tejszínnel, parmezánnal és fehérrépával

Ha valamit érdemes az utolsó cseppig kitunkolni néhány szelet friss bagettel, az ez a remek, sűrű, tejszínes finomság!

Akár néhány frissen szeletelt bagett is remek mellé.
Akár néhány frissen szeletelt bagett is remek mellé.elena_hramowa

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagy ek. puha vaj
  • 25 dkg gomba apóra vágva
  • 25 dkg fehérrépa felkarikázva
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 0.5 dl tejszín
  • 2 nagy szelet karaj
  • ízlés szerint só, bors, tárkony és citromhéj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 ek. olaj
  • 1 ek. (étkezési keményítő, ha szeretnéd besűríteni)
Recept idők

Elkészítés:

1. Helyezd a befűszerezett húst a hagymákkal a forró zsiradékok keverékére.

2. Pirítsd meg kissé mindkét oldalát, majd fedő alatt is adj neki vastagságtól függően 6-9 percet, hogy átsüljön.

3. Vedd ki a lábasból, és pirítsd össze a fehérrépát a gombával, majd add hozzá a bort, és hagyd 5 perc alatt elfőni. 

4. Ha ezzel megvagy, mehet hozzá a tejszín, és abban puhítsd meg kis lángon néhány perc alatt a keveréket. 

5. Fűszerezd alaposan, majd a legvégén sűrítsd be a mascarponéval elkevert liszttel.

6. A legvégén keverd hozzá a sajtot és a húst, és már tálalhatod is egy adag frissen főtt tagliatelle tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek