Hozzávalók 2 személyre
- 1 nagy ek. puha vaj
- 25 dkg gomba apóra vágva
- 25 dkg fehérrépa felkarikázva
- 5 dkg reszelt parmezán
- 0.5 dl tejszín
- 2 nagy szelet karaj
- ízlés szerint só, bors, tárkony és citromhéj
- 1 dl fehérbor
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 nagy ek. mascarpone
- 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 ek. olaj
- 1 ek. (étkezési keményítő, ha szeretnéd besűríteni)
Elkészítés:
1. Helyezd a befűszerezett húst a hagymákkal a forró zsiradékok keverékére.
2. Pirítsd meg kissé mindkét oldalát, majd fedő alatt is adj neki vastagságtól függően 6-9 percet, hogy átsüljön.
3. Vedd ki a lábasból, és pirítsd össze a fehérrépát a gombával, majd add hozzá a bort, és hagyd 5 perc alatt elfőni.
4. Ha ezzel megvagy, mehet hozzá a tejszín, és abban puhítsd meg kis lángon néhány perc alatt a keveréket.
5. Fűszerezd alaposan, majd a legvégén sűrítsd be a mascarponéval elkevert liszttel.
6. A legvégén keverd hozzá a sajtot és a húst, és már tálalhatod is egy adag frissen főtt tagliatelle tetején.