Füstölt paprikával is készülhet, de akár csípőset is adhatsz hozzá.bhofack2
Hozzávalók 2 személyre
- 4 szelet csontozott karaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kis pohár húsalaplé
- 3 nagy ek. szójaszósz
- 2 ek. barna cukor
- 1 kis kanál pirospaprika
- 1 nagyobb tk. kukoricakeményítő
- 2 ek. víz
- só és bors, ha szükséges
Elkészítés:
Egy kevés olaj és vaj keverékén süsd készre a kissé besózott hússzeleteket, majd vedd ki a serpenyőből. A többi hozzávalót forrald össze benne (a keményítőt oldd fel előtte egy kis vízben), és ha már sűrű az öntet, helyezd bele a húsokat, zárd el alatta a hőt, és adj nekik fedő alatt még néhány percet. Nyáron akár a grillen is készítheted.