Hozzávalók 2 személyre
A húshoz
- 4 közepes darab karajszelet
- 2 ek. olaj
- 1 nagy ek. puha vaj
- ízlés szerint só, bors, zsályalevelek
A raguhoz
- 30 deka csiperke gomba
- 10 deka aszalt szilva
- 10 deka vargánya (elhagyható)
- 2 ek. olaj
- 1 ek. barna cukor
- ízlés szerint só, bors, gyömbér, fahéj, szerecsendió, római kömény
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 deci vörös bor
- 1 kisebb fej vöröhagyma
- 1 nagy ek. puha vaj
Elkészítés:
A raguhoz vágd apróra a zöldségeket és a szilvát. A forró olajon pirítsd üvegesre a hagymát, majd 5 perc után mehetnek hozzá az összevágott alapanyagok. Adj nekik is nagy lángon 3-4 percet, majd locsold meg a borral a keveréket, és a vajat és fokhagymát is add hozzá. Fedő nélkül főzd legalább 5 percen át, végül fűszerezd, és már el is készültél. Ha krémesen szeretnéd, adj még neki öt percet, egy deci tejszínben elkevert teáskanálnyi liszttel.
A húshoz forrósítsd fel a zsiradékot, és melegítsd a húst szobahőmérsékletre. Sózd és borsozd ízlés szerint, majd mindkét oldalát süsd pirosra a zsályalevelek mellett. Az sem árt neki, ha időközben egy kicsit locsolgatod is a zsiradékkal a tetejét.
Ha a hús megpuhult, tálalad, majd kanalazd a tetejére a ragut.