Karaj gombás-fehérboros szószban – ünnepekre és hétköznapokra is tökéletes

Nemcsak finom, de nagyon egyszerűen összedobható fogás, ami szerintünk spenótos gnocchi vagy egy kevés szarvasgombaolajjal meglocsolt házi tagliatelle mellett lesz a legtökéletesebb.

A citrom és az articsóka is jól illik a raguhoz.
A citrom és az articsóka is jól illik a raguhoz.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30 deka karaj felcsíkozva
  • 1 bögre erdeigomba-keverék kissé összevágva
  • 3 ek. mascarpone
  • ízlés szerint só, bors és friss petrezselyem
  • 0.5 deci fehérbor
  • zsiradék a sütéshez
  • 1 nagyobb gerezd reszelt fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Olaj és vaj keverékén süsd néhány percig a húsokat, majd mehet hozzáa gomba, és azzal is kapjon 4-5 percet. Ha ezzel megvagy, add hozzá a bort, és ha elpárolgott, egyszerűen keverd hozzá a többi alapanyagot. Friss petrezselyemmel vagy majoránnával a tetején tálald. 

kapcsolódó 5 perc munkás jóllakatás: a zsebes karaj
5 perc munkás jóllakatás: a zsebes karaj

Az ünnepi asztalon is megállja a helyét, kevés munkával jó kaja lesz belőle, akár jó sok embernek is.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Borsós-fetás frittata – egy kis tejszínnel és vajjal dobtuk fel

Nálunk zöldborsóval és újhagymával készül ez a remek fogás, amit édeskés, pirított kalácsszeletekkel tálalunk. Tökéletes hétvégi reggeli, de ebédre vagy vacsorára enni sem szentségtörés bevetni.

szeptember14., 10:24

Májjal és hagymalekvárral is finom a sült karaj

Ha hagymalekvár épp nincs otthon, erdei gombákból készíts egy kevés vajas ragut, így lesz a végeredmény tökéletes.

2020. június5., 06:00

Mézes-fokhagymás karaj – egy adag nektarinos rukkolasaláta mellett lesz tökéletes

Ha te is gyakran sütsz és főzöl karajjal, figyeld e heti receptjeinket, amik között jó néhány izgalmas receptet találsz. Ez a mézes-fokhagymás csípősen a legfinomabb, és ha az idő is megengedi, legszívesebben a grillen készítjük el.

május10., 10:24

Fetával még a bruschetta is finomabb, mutatjuk, hogyan készítsd!

A fetának ezer arca van, és ha te is szereted salátában, érdemes megkóstolnod a pirítósod tetején is, olaszos fűszerekbe forgatott zöldségekkel.

szeptember16., 12:52

A fahéjas mázzal sült kacsacomb mellé a zöldhagymás uborkasaláta lesz a tökéletes köret

Jó csípősen, mézzel, fahéjjal és paprikával szeretjük a legjobban ezt a mázas kacsát, amihez a saláta mellé egy kis adag vörösboros-fűszeres szilvaragu is remekül illik, főleg az őszi hónapokban. Ha tovább fokoznád az izgalmas köretek számát, piríts meg néhány főtt céklát egy kevés vaníliás vajban.

szeptember16., 10:24

Karaj savanyú káposztával, jó borsosan – még egy tipp a legnépszerűbb húsféle felhasználására

Tört burgonyával vagy majonézes krumplisalátával szeretjük a legjobban tálalni ezt a fogást, ami után garantált a kajakóma. Ha elkerülnéd, snidlinggel és jó sok paradicsomból készíts mellé salátát, fehérborecettel ízesítve.

május13., 12:52

Mustra