Kakaós-meggyes kevert süti – belga csokival és egy kis rummal dobtuk fel

Nem kell a kevert sütiknek mindenképpen unalmasnak lenniük – ez a meggyes-csokis változat rummal vagy mandulalikőrrel lesz a legfinomabb. Ha dupla adagban készíted, csokikrémmel klassz torta lehet belőle.

Bármilyen sütőformában készülhet.
Bármilyen sütőformában készülhet.Marcelo Trad

Hozzávalók

  • 6 deka jó minőségű étcsokoládé felkockázva
  • 1 nagy bögre liszt
  • 15 deka meggy lecsöpögtetve
  • 4 ek. kakaópor
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 1 mk.
  • 6 deka olvasztott vaj
  • 1 nagyobb darab tojás enyhén felverve
  • 1 nagy ek. tejföl
  • 0.5 deci tej
  • 0.5 bögre cukor
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 0.3 deci rum
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el alaposan a száraz alapanyagokat, majd sorban add hozzá a folyékonyakat, és még egy kevés tejfölt, ha szükségesnek látod. Ha összeállt a tészta, egy kisebb szilikontepsiben süsd készre vastagságtól függően úgy 30 perc alatt. Porcukorral a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek