Mogyoróval a tetején az igazi.dulezidar
Hozzávalók 2 személyre
- 1 darab kisebb pak choi összevágva (káposztával vagy édesköménnyel is helyettesítheted)
- 2 közepes darab kacsamell csíkokra vágva
- 1 darab vörös csili összevágva
- 2 nagy ek. szójaszósz
- 3 ek. földimogyoróolaj
- 1 ek. barna cukor
- ízlés szerint só, bors, gyömbér kínai ötfűszer-keverék
- 1 nagy ek. osztrigaszósz vagy halszósz
- 1 tk. (kukorica)liszt
- 2 szál újhagyma zöldje a tálaláshoz
- 10 deka zellerszár vékony csíkokra vágva
- 10 deka répa vékony csíkokra vágva
- 1 nagy marék pirított földimogyoró a tetejére
- 1 tk. fehérborecet
Elkészítés:
Pirítsd készre a befűszerezett kacsahúst az olajon, majd vedd ki a wokból. Ezek után tedd bele a zöldségeket és ízesítőket, és ha azok is ressre sültek, add hozzá a húst. Keverd össze a kukoricalisztet 2 tk. hideg vízzel, add a keverékhez, és főzd, amíg a mártás besűrűsödik és fényes lesz. Tálalás előtt szórd meg egy kevés újhagymával.