Kacsa stir-fry gyömbérrel és rengeteg zöldséggel

Még egy olyan fogás, ami egyrészt finom, másrészt teljesen testreszabható a kedvenc zöldségeiddel, amiktől ráadásul egészségesebb is lesz. Nálunk mazsolás-fűszeres rizzsel került az asztalra, nem bántuk meg.

Mogyoróval a tetején az igazi.
Mogyoróval a tetején az igazi.dulezidar

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 darab kisebb pak choi összevágva (káposztával vagy édesköménnyel is helyettesítheted)
  • 2 közepes darab kacsamell csíkokra vágva
  • 1 darab vörös csili összevágva
  • 2 nagy ek. szójaszósz
  • 3 ek. földimogyoróolaj
  • 1 ek. barna cukor
  • ízlés szerint só, bors, gyömbér kínai ötfűszer-keverék
  • 1 nagy ek. osztrigaszósz vagy halszósz
  • 1 tk. (kukorica)liszt
  • 2 szál újhagyma zöldje a tálaláshoz
  • 10 deka zellerszár vékony csíkokra vágva
  • 10 deka répa vékony csíkokra vágva
  • 1 nagy marék pirított földimogyoró a tetejére
  • 1 tk. fehérborecet
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd készre a befűszerezett kacsahúst az olajon, majd vedd ki a wokból. Ezek után tedd bele a zöldségeket és ízesítőket, és ha azok is ressre sültek, add hozzá a húst. Keverd össze a kukoricalisztet 2 tk. hideg vízzel, add a keverékhez, és főzd, amíg a mártás besűrűsödik és fényes lesz. Tálalás előtt szórd meg egy kevés újhagymával.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek