Az egyik legfinomabb nyári ragu kacsahússal és szilvával készül

Frissen főtt olívaolajos-parmezános házi tészta mellett a legfinomabb ez a pikáns ragu, amit a vörösbor és a balzsamecet tesz még izgalmasabbá.

Tésztával is finom.
Tésztával is finom.Nikolay_Donetsk

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka kacsamell csíkokra vágva
  • 25 deka friss szilva negyedekre vágva
  • ízlés szerint só, frissen tört színes bors, rozmaring
  • 1 ek. kacsazsír
  • 1 ek. vaj
  • 0.5 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 nagy ek. szilvalekvár
  • 1 marék pirított mandulaszelet a tetejére
  • 1 mk. balzsamecet
  • 1 deci vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén, közepes lángon süsd majdnem teljesen készre az enyhén befűszerezett húst. Ha ezzel megvagy, add hozzá a hagymákat, majd néhány perc múlva a bort, a szilvát és az ízesítőket, majd adj a keveréknek még 10 percet fedő nélkül. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek